Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков ще станат евродепутати от листата на ВМРО, похвалиха се от националистическата партия, като се позоваха на свое паралелно преброяване на гласовете от протоколите от цялата страна.

„Забавянето на крайните официални резултати от ЦИК очевидно даде повод за спекулации, но математическата истина е една – 2 мандата за „войводите”. Това е категоричната позиция на ВМРО – БНД по повод разпространената от някои медии информация, че се губи вторият мандат за партията”, пишат от ВМРО.

Според първоначалните изчисления, ако Слабаков отиде в ЕП, това ще е за сметка на седмия в листата на ГЕРБ – бившият министър Лиляна Павлова.

Тя се обърна към избирателите си през социалните мрежи: „Скъпи приятели, независимо от крайното разпределение на мандатите между политическите сили, искам да благодаря на всички български граждани, които упражниха правото си глас в тези важни за Европа и България избори”.

Павлова специално благодари на колегите си от ГЕРБ в страната, „които доказаха, че всичко се преодолява с единство и вяра”.

В следващите два дни ЦИК трябва да обяви точното разпределение на мандатите и имената на новите български евродепутати.