Големият български актьор Павел Поппандов се обърна към политиците в студиото на предаването „120 минути” и ги призова да помогнат лично на пострадалите от взрива в Хитрино:

„Господа, не държавата, а вие трябва да помогнете на хората, изпаднали в беда в Хитрино. Откажете се от партийните си субсидии или с тях възстановете щетите. Ако това ви дсе вижда сложно, юридически невъзможно, дарете по една депутатска заплата за хората от Хитрино. Надявам се, че по този начин действително може да им се окаже съществена помощ, а не 325 лв., които не стигат дори за един стъклопакет".

Актьорът изрази надежда, че ще проявят малко благоразумие, че ще им се обади съвестта. Вероятно биха направили нещо, но не ми се вярва, каза още той.

Днес се навършват пет години от смъртта на незабравимия актьор Велко Кънев.

Със своите актьорски изяви и човещината си Велко Кънев може да застане до своя ненадминат учител Апостол Карамитев, каза Поппандов.

Павел Поппандов разказа, че е играл с него в 7 филма.

„По време на снимки винаги ти участваш активно в своята роля, но като че ли частица от мен сякаш се отделяше, за да гледа Велко и да му се възхищава”.

По въпроса за плановете да се изгради паметник на Велко Кънев, Павел Поппандов разказа, че това вероятно няма да стане. Трябвало е това да се случи с парите от диска, но той не е бил издаден легално.

„Няма подписани договори с изпълнителите – с композитора, с наследниците на Доньо Донев. Дадох съгласие, но при условие, че тези пари бъдат събрани и отидат за паметник. Но те няма да отидат, защото познавам тези хора”.

Мъжките времена могат да дойдат само, ако има мъже, коментира Поппандов. Понеже това понятие до голяма степен се е обезсмислило и до голяма степен мъжкото достойнство е отишло много настрани, не очаквам много скоро да дойдат мъжки времена.

Какво още каза големият български актьор, вижте във видеото: