Негово Светейшество българският патриарх Неофит отправи обръщение за мир по повод на военните действия в Украйна, съобщиха от Българската патриаршия.

„Кръвопролитията и отнемането на невинни човешки животи са недопустими за всички, които търсят мир, единство и любов в света", казва в обръщението си българският патриарх.

Встъпвайки в подготвителните дни преди началото на спасителния Велик пост, сме свидетели на военни действия между два братски народа - Русия и Украйна, приели спасителната Христова вяра от единия купел на светото кръщение, посочва патриархът.

"Христовият завет: "Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава" (Йоан 14:27), и "блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии" (Мат. 5:9), отекват в сърцата ни и са основен дълг на всеки християнин!

Призоваваме всички, от които зависи да прекратят кръвопролитията и загърбят противоречията, да зачетат основното човешко право на живот и свобода, и постигнат по пътя на дипломацията жадувания мир, завещан ни от Спасителя Христос!", казва патриарх Неофит.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!