Пътят от Петолъчката за Бургас е затворен за тирове и тежкотоварни камиони, а в региона се чака нов обилен снеговалеж.

Пътната отсечка към обяд е отворена, но са въведени ограничения за товарни камиони. Причините са силен вятър, ниска видимост и снегонавявания.

В ямболската болница се готвят да посрещнат нови пострадали от зимните условия. Последният измръзнал при тях е 40-годишен шотландец от село Недялско. Той е вървял 2 км в снега със сандали и в момента е некроза на пръстите, обясни д-р Нели Влахова, началник на Спешно отделение в МБАЛ-Ямбол.

Готовност за реакция при нови снежни бури имат всички екипи на болницата и има възможност за допълнително настаняване на нуждаещи се.

В най-критични ситуации се включват и тежките верижни машини. Инспектор Кирил Методиев от Пожарна безопасност, посочва, че колите се преместват настрани, за да направят път за снегорините и така хората се транспортират до най-близкото населено място.

Зрители на bTV изпратиха кадри от магистрала "Марица "и магистрала "Тракия” преди Пловдив. Коментарите са, че пътищата не се чистят и снегорини няма.

По селата хората масово се презапасяват с брашно и хляб.

Затворени за товарни камиони и леки автомобили са няколко села в ямболско. От местното пътно управление са изпратили 14 снегорина, които са готови да чистят магистралата

В Смолян пътната обстановка е усложнена. Към обяд няма затворени пътища, но има много подадени сигнали за непочистени общински пътища. Няма тежки пътнотранспортни произшествия с пострадали, но има такива с материални щети.