Обилен снеговалеж, тежки пътни условия и населени места без ток - такава беше картината тази сряда в част от Източна България.

Снегът и силният вятър затвориха пътища и изолираха Добрич от останалата част на страната. Десетки тирове и леки коли останаха край Аксаково през нощта в очакване да отворят пътя Варна - Добрич. 

Снимка: btvnovinite.bg

В Суворово беше обявено частично бедствено положение. В 5 ч. е започнало разчистване на пътищата в района, съобщи за bTV кметът Даниел Йорданов.

Пътищата между селата Изгрев и Николаевка, както и между Просечене и Черново, са отворени. Направена е и просека в снега към село Дръндар, която предстои да бъде разширена. Очаква се до обяд всички пътища в района да бъдат разчистени.

Снимка: btvnovinite.bg

Затворени са проходите Троянски и Дюлински. През нощта десетки хора престояха с часове, закъсали по пътищата.

В Шуменско заради навявания се наложи евакуация на някои шофьори и пътници. Повече от 150 спортисти, сред които и националният ни отбор по борба, са блокирани в спортната база в Белмекен.

Снимка: btvnovinite.bg

През нощта десетки тирове и леки коли останаха край Аксаково в очакване да отворят пътя Варна - Добрич. Заради усложнената зимна обстановка движението по него беше забранено още следобед.

В сряда по пътя закъсаха десетки автомобили, поради което властите го затвориха. В почистването му се включи дори верижна техника, но силният вятър бързо навяваше отново преспи. Така шофьорите чакаха часове наред в колите си. Някои обръщаха обратно към Варна, но други обясниха, че няма къде да отидат и остават на пътя.

Възстановено е движението по пътя Добрич – Балчик. Всички останали пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич остават затворени, съобщават от АПИ.

Очаква се пътят между Варна и Добрич да бъде отворен в близките часове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!