Пътят или техническа повреда са виновни за катастрофата с автовоз на АМ „Струма“? Семейството и властите се разминаха в позициите си имало ли е разлив на масло на платното.

Превозното средство полетя от близо 10 метра, а шофьорът по-късно почина в болницата.

Денят след катастрофата започна с разчистване на мястото и втори оглед на произшествието. Според семейството на шофьора основната причина за инцидента е пътната настилка.

„На кръговото има разсипано масло, което никой от институциите не отиде да провери и опесъчи и да бъде безопасно. С минимална скорост на кръгово движение той кара автовоз и пада от ето там“, твърди дъщерята на починалия Георги Петров.

„Не е установен разлив на гориво и смазочни материали. Категорично няма. Пътното платно е чисто“, каза Александър Рангелов от „Пътна полиция“.

Водачът има разрешително за шофиране от 2003 година. Не е употребил наркотици и алкохол. Няма и спирачен път.   

„Версиите са много, не трябва да навлизаме в детайли, няма да е почтено към семейството, нито към институции, собственик на пътя и така нататък. Имаме технически неизправности, поведение на водача и много други фактори“, обяснява Рангелов.

Мантинелите и сигнализацията на мястото на инцидента ще бъдат възстановени след края на огледите, казаха за bTV от „Пътна полиция“.