Какво работят политиците? Три дни преди парламентарните избори у нас решихме да зададем този въпрос на… група деца. При малчуганите няма задръжки, те винаги са шокиращо искрени в отговорите си.

Отговорите, които ни дадоха и сега, бяха именно такива.

Екип на bTV бе на гости в 1 "Г" клас в столичното 125 училище „Проф. Боян Пенев“ с класен ръководител Нели Петрова. Жадните за знания невинни детски души не се стъписаха, когато седнахме на чина до тях. И ги попитахме: знаят ли с какво се занимават политиците не само в България, а и по света?

Оказва се, че те спасяват света, бранят от злини България, учат гражданите кои закони трябва да се спазват. Някои от тях се грижат за въздух без тютюнев дим, а имаше и отговор, според който на политиците им казват какво да правят.

И така, даваме думата на първолаците от 125 СУ „Проф. Боян Пенев“. Чуйте ги, усмихнете се с тях и се замислете над думите им. В тях със сигурност може би ще откриете истина. А ние ви обещаваме в следващите дни още няколко видео порции с още по-вълнуващи и трогателни отговори от тези момчета и момичета.

Ходили ли са политиците на училище? Били ли са отличници? Имат ли политиците работно време? Работят ли политиците нощем, или го правят само денем?

И още:

Какво биха направили децата, ако са на мястото на политиците и министър-председателя, макар и за един ден? А какво биха им пожелали? Бъдете с нас на www.btvnovinite.bg, за да ви отговарят децата от 1 "Г" клас.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ...