Тази сутрин започна товаренето на част от набраните до момента дарения по кампанията на Българския Червен кръст (БЧК) в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна и първите два камиона ще тръгнат днес, съобщиха от БЧК.

Първите два камиона с част от даренията по кампанията за пострадалите от войната по план трябва да потеглят малко след 12:00 ч.

Те ще се присъединят към хуманитарния конвой на българската държава, който ще достави неотложни консумативи за нуждите на украинското население.

Стоките от първа необходимост вече са сортирани, опаковани в кашони и почти натоварени.

Сред тях са нови дрехи и обувки, спално бельо и завивки. Основни са и хигиенните материали - сапуни, шампоани, четки и пасти за зъби, както и памперси и мокри кърпички.

Кампанията за набиране на хуманитарна помощ продължава.

Снимка: БГНЕС

Краткият номер, в подкрепа на пострадалите в конфликта, е 1466, посочиха от организацията.

Номерът е активиран за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати съобщение и да дари 1 лв. за пострадалите.

Снимка: БГНЕС

Открита е и банкова сметка, в която също може да се направи дарение. Номерът на сметката е публикуван на интернет страницата на БЧК.

Снимка: БГНЕС

Кампанията за набиране на материални дарения продължава, като всички, които желаят да се включат, могат да го направят в областните структури на БЧК, както и в централата на организацията в София.

bTV Media Group е част от кампанията на БЧК за оказване на хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна.

За по- малко от денонощие са събрани над 400 000 лева и то без даренията чрез смс-и. С парите ще бъдат купени лекарства и храни.