В Русе отвори първият фитнес за деца с увреждания. Идеята за залата и реализацията са шампиона по ММА Светослав Захариев.

Тежка катастрофа преди седем години принуждава световния и европейски шампион по бойни изкуства Светослав Захариев да замени ринга с инвалидна количка. Вместо да се предаде, той се посвещава на нова кауза – да тренира деца с увреждания.

„Спортът носи тази увереност, дисциплина, сила, вътрешна, външна. Мога да ги разбера, знам през какво преминават, мога да разбера колко затворено могат да се чувстват, колко отхвърлени могат да се чувстват“, каза Светослав Захариев.

Светослав решава да направи фитнес зала, където децата да тренират. Сред най-ентусиазираните е 14-годишният Божидар.

„Тук имам много приятели, които ме подкрепят във всичко, което аз искам да правя, харесва ми много тук, имам повече увереност, имам повече сила в краката, в ръцете“, сподели Божидар Коев.

„И те са хора и имат нужда да бъдат сред хора, защото повечето са изолирани, нуждаят се от самочувствие“, категорична е майката на Божидар Катерина Коева.

„Мога да бъда в полза на другите и наистина да покажа тая любов, която Господ е дал на мен, да я покажа на другите и да помагам в обществото“, заяви Светослав Захариев.

Сега Светослав търси средства, за да изгради рампа за инвалиди, тъй като залата в бившата Гимназия по зърносъхранение няма достъпна среда.