Въпреки големият брой снегорини, които работиха днес от рано сутринта, те едва успяваха да изчистят големите булеварди в столицата. Постепенно обстановката се нормализира. За почистване остават по-малките улици и тротоари в София.

Снимка: Ладислав Цветков

Въпреки целият изваден на улиците ресурс, почистващите фирми едва смогваха.  185 снегорина почистваха днес улиците на София. Обстановката в кварталите и в пешеходните зони обаче беше усложнена.

Снимка: Ладислав Цветков

С приоритет се почистваха централни булеварди и улици, по които преминава градският транспорт. Закъснения по разписанията нямаше.

„Ще продължат почистването докато има валежи, после ще продължат към кварталните улици и съм разпоредила да се почистват тротоарите и подлезите“, посочи кметът Йорданка Фандъкова. 

Снимка: Ладислав Цветков

За някои обилният сняг беше по-скоро добра новина. За други в по-високите квартали, като „Драгалевци“ обаче, придвижването беше по-трудно. 

Радост за велосипедистите беше почистената велоалея при НДК. Останалата част от тротоара, обаче остана заснежена. 

Постепенно обстановката по улиците се нормализира.

Снимка: Ладислав Цветков

А в графика на градския транспорт в София няма да има промяна, стана ясно на заседанието на Столичния оперативен щаб. Линиите ще се движат и след 22 ч. и няма да има редуциране на часовете.