В Слънчев бряг властите обявиха, че правят първа проверка за злоупотреба с цените на плажните услуги по Черноморието.

Туристка се оплака в социалните мрежи, че е платила 64 лв. за два комплекта „чадър и шезлонг“.

Снимка: btvnovinite.bg

Плажът е Южния на Слънчев бряг. С приятели Гергана наема 2 чадъра с 4 шезлонга и плаща 64 лв. Публикацията ѝза случилото се в социалните мрежи буквално взриви обществеността, но по-късно беше изтрита. Жената отказа интервю.

Служителят, който я таксувал, обясни, че е объркал папките.   

„Папката с ценоразписите беше от миналата година явно или по-миналата, не знам и аз, по това работя“, каза разпоредителят на плажа Ибрахим Мехмед. На въпрос „Какви са били цените миналата година?“ Мъжът отговори, че комплектът е струвал 32 лв., но тази ще бъде – 12 лв. 

„Извиняваме се на госпожата! Ако, може, да се свърже с нас – да възстановим сумата или да заповяда да ползва услугите“, посочи управителят на комплекса Даниела Конярова. Тя допълни, че вчера е бил първият ден с чадъри на плажа. По думите ѝ жената е била единственият клиент за деня и други хора не са таксувани на „старите цени“.  

Пространството пред хотела се води „ВИП зона“ и обикновено е запазено за гостите му. 

Снимка: btvnovinite.bg

От Министерството на туризма обясниха, че това лято „ВИП зони“ на плажовете не може да има. И че ако за пластмасов шезлонг и чадър тук се плаща по 4 лв, толкова трябва да е цената и на по-луксозните плажни принадлежности.