Коконка е котката на Лозан Панов, част е и от семейна картина на стената в дома на кандидата за президент и съдия номер 1.

Снимка: bTV

Магистратът не крие, че тя му е слабост.

Снимка: bTV

Кучето Борко е известно почти толкова, колкото и стопанина си – Бойко Борисов.

Снимка: bTV

Волен Сидеров отглежда котарак. Не какъв да е, а котаракът Кънчо. Показва ни и видео, в което таралеж яде храната на домашния любимец.

Снимка: bTV

За разлика от котарака Къчно, който е вида „улична превъзходна“, кучето на лидерката на БСП Корнелия Нинова е специална селекция – френски булдог.  За породата се знае, че много се привързва към стопанина си и ако той не му обръща достатъчно внимание, кучето изпада в… депресия.   

Снимка: bTV

Лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова има две кучета от порода пекинез – Арчи и Кери. Пекинезът е малко куче, но понякога проявява агресия и срещу по-големи животни. Арчи и Кери обаче са в коалиционен мир с две котки, които живеят на двора.

За Румен Радев е известно, че има котарак на име Чарли, предполага се, че е на 10 години. Анастас Герджиков не сподели да има домашен любимец. Такава информация нямаме и за Мустафа Карадайъ и Слави Трифонов.
Животно у дома нямат лидерите на Демократична България Христо Иванов и на Възраждане Костадин Костадинов. Както и Асен Василев от "Продължаваме промяната". А Кирил Петков има котка.