На 25 март е последното тържествено заседание на 44-то Народно събрание. И следващата седмица депутатите ще работят, преди да започне предизборната им кампания. От 8 до 24 март няма да има пленарни заседания.

В навечерието на предизборната кампания се случиха и партийни трансфери в кандидат-депутатските листи.

От днес депутатът от ГЕРБ Владислав Николов е независим. Вече не е член и на партията. Николов е водач на листата в Плевен на „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов.

„Това решение не е взето случайно, доста дълго време съм мислил на тази тема, провел съм няколко разговора с Цветанов и го взех“, обясни Николов.

Бившият дипломат и бивш офицер от разузнаването Боян Чуков пък се разделя с БСП, за да стане част от депутатската листа на ВМРО от гражданската квота.

„Аз се убедих окончателно, че нямам място в личния проект на Корнелия Нинова, който тя е нарекла БСП, аз съм влязъл в тази партия преди 40 години и някак си по отношение паметта на дядо ми, който е основател на партията в Бургас да съм в някакъв проект, който наподобява на СДС“, заяви Чуков.

От БСП засега се въздържат от коментар. Чуков освобождава мястото си като член на Градския съвет и на Изпълнителното бюро на БСП-София.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!