Народното събрание загърби тежките спорове около бюджета, за да почете с минута мълчание паметта на голямата Стоянка Мутафова.

„Отива си идентичността на българската нация, жалоните на българската нация, самочувствието на българската нация”, коментира в кулоарите Вежди Рашидов (ГЕРБ).

Нона Йотова (БСП) сподели с какво ще запомни Стоянка Мутафова: „Един огромен талант, огромен интелект, да не говорим за чувството ѝ за хумор – това всички го знаят”.

„Светла ѝ памет на Стоянка Мутафова”, написа премиерът Бойко Борисов във „Фейсбук”. В думите си за голямата актриса той изрази увереност, че „тя винаги ще бъде от символите на българския театър”.

Отново в социалните мрежи президентът определи Стоянка Мутафова като личност „призвана да дарява своя безграничен талант, обичана безрезервно от публиката”. По думите на Румен Радев „тя остава златна епоха в българския театър и кино”.

„Имах привилегията да я познавам лично. Само преди няколко месеца се видяхме и гледах нейното участие в знаковата пиеса „Госпожа Стихийно бедствие“. Невероятен човек, с толкова енергия, с присъствие не само на сцената и в живота. Тя се включваше винаги в наши инициативи до последно. Тъжно е, но знаем, че хора като Стоянка Мутафова остават винаги с нас с творчеството си и с личността си“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.