Близо 48 часа до развръзката на петите предсрочни парламентарни избори. В неделя bTV ще ви покаже вота у нас и в чужбина, в 17-часов жив ефир, подготвен от екип от 250 души.

Ексклузивните интервюта с политическите лидери ще бъдат на знаково място - в Триъгълника на властта.

Най-напрегнатите минути от изборната нощ зрителите на bTV ще посрещнат между Президентството, Министерския съвет и старата сграда на Парламента, по-известно като Триъгълника на властта.

Продукционният екип на телевизията вече не може да бъде изненадан от локация и условия за избори.

"Най-голямото предизвикателство е може би комуникацията между всички тези екипи, които са на терен", каза старши режисьорът Любослав Атанасов.

На чело на изнесеното ни студио застава водещият на "Тази сутрин" Златимир Йочев, а заедно с него на Ларгото ще бъде и политическият репортер от bTV Новините Ванина Недкова.

"Тук е мястото, където трябва да бъдем, около нас ще минават хора, ще усещаме пулса на Столицата в самото ѝ сърце и там, където са институциите, с надеждата, че ще работят заедно", каза Златимир Йочев.

"Не на последно място чакаме и първите коментари на политиците, защото те в тези първи моменти са най-истински, най-искрени", добави Ванина Недкова.

Изборите се превърнаха в рутинен мач, но bTV се стреми всеки път да ги отразява като първенство.

"Ние сме тук, защото всъщност това е сградата на Министерския съвет към, която всички хора, които са кандидати за политиката, се стремят", заяви Валерия Чанкова, продуцент "bTV Новините" и "Парламент 49: Време за избор".

Отборът на bTV Новините ще отрази най-важното от изборната нощ в 17 часа жив ефир, десетки включвания от страна и света, с всички гледни точки.