„Бих искал да отбележа няколко достойнство на тези мерки. Едното от тях е, че те са правилно насочени, а именно повишаване на доходите на пенсионерите и на най-уязвимите от тази криза, която е свързана с висока инфлация и второ - изключване на тези, които нямат нужда от антикризисни мерки.  Част от пакета е именно това, че премиум горивата няма да бъдат стимулирани с 25 стотинки отстъпка на литър“, посочи Владислав Панев от „Демократична България“ на брифинга за оповестяване на стъпките на правителството за преборване на ефектите от кризата.

„Тези мерки са справедливи. Именно повишението на максималната пенсия създава стимули работещите да се осигуряват на техните нормални доходи. Тези мерки гарантират сигурност на държавата. Тук няма да се повиши дефицитът спрямо заложения в първоначалния бюджет, което гарантира, че ние няма да създаваме наша българска инфлация, освен вносната, към която се адаптираме именно с тези мерки“, посочи Панев.

По думите му мерките са плод на коалиционните усилия.

С колко падат цените на бензина, хляба и парното, ако мерките на правителството влязат в сила днес – разберете на businessnovinite.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!