Обвиняемият созополски кмет Панайот Рейзи потвърди пред bTV, че се е оттеглил само от ГЕРБ, но не и от поста си в морската община.

По-рано днес пресцентърът на управляващите обяви, че Рейзи ще „покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ” като подаде оставка както като партиен член, така и като градоначалник.

„Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство”, заяви пред националното радио кметът.

Вчера спецсъдът го отстрани от поста с мотива, че може да попречи на разследването за присвояването на 2 млн. лв. през фалшиви фактури за строително-ремонтни дейности.