Недоволството във Варна навлезе в нова фаза в 26-ия ден на демонстрации в страната. Протестиращите разпънаха палатков лагер на възловото кръстовище пред сградата на общината и обявиха, че блокадата там става денонощна и движението по бул. „Мария Луиза“ ще бъде преустановено.

Тази стъпка се предприема в знак на символична подкрепа с протестиращите в София и останалите градове и знак за национално обединение, обясни един от демонстрантите, който обаче отбеляза, че не искат да се стига до конфронтация с полицията и ако трябва ще се преместят на площада.

Снимка: btvnovinite.bg

Пет часа по-късно, към 23:40 ч., палатковият лагер все още е не пред общината, а освен палатки, вече има и тента. Протестиращите са категорични, че ще останат там, докато не бъдат изпълнение техните искания - оставка на правителството и главният прокурор Иван Гешев.

С лекция за реформи в системата на прокуратурата пък започна протестът в Бургас в 26-ия ден на гражданско недоволство. Преди началото на протестното шествие имаше изява на Велислав Величков, който е председател на „Правосъдие за всеки“, който изложи своята визия за правосъдна реформа.

След това демонстрацията стигна до Морската гара, където протестиращите изпълниха химна на България, отбелязвайки символично факта, че се намират на „входа на ЕС и държавата“.

По пътя си те предприеха поредица от блокирания на възлови булеварди и кръстовища в града, между които и бул. „Демокрация“

Сред исканията на протестиращите е свикване на Велико народно събрание и електронно гласуване.