След като циклонът „Татяна” докара сняг в цялата страна, обстановката по пътищата се нормализира. Подадени са множество сигнали за паднали дървета.

Първокласната пътна мрежа е проходима при зимни условия, а пътищата са почистени до асфалт. Проходите Троян – Карнаре и Петрохан остават затворени за тежкотоварни автомобили.

В столицата проблем се оказаха паднали клони на дървета от тежкия мокър сняг. Паднали дървета объркаха и железопътния транспорт, като няколко влака закъсняха с до час и половина.

На пътя Кричим – Девин пък се активизира свлачище.

В столицата всички главни булеварди и улици са почистени, но има много паднали дървета. Екипите на общината продължават с разчистването.

Някои клони са паднали върху контактната мрежа на градския транспорт, а други – директно върху автомобили.

На столичния бул. „Ал. Стамболийски” две коли бяха напълно премазани, а прекършеното дърво остана на платното с часове.

В социалните мрежи също се появиха снимки на паднали дървета.

От Столична община вече имат над 200 сигнала. „Реагираме на всеки, като правим координация с пожарната по-бързо да стигне екипа”, поясни Красимир Димитров от дирекция „Аварийна помощ и превенция”.

Финландска високотехнологична мобилна лаборатория мери в реално време данни за настилката на уличната мрежа в София. „Виждаме какво е състоянието на самата настилка – дали е суха, влажна, дали е замръзнала, дали е киша или е лед. Дава ни коефициента на сцепление, точката на оросяване и др.”, поясни инж. Николай Кючуков от „Контрол на общинската инфраструктура”.

От Пътната агенция съветват да се тръгва на път със заредени резервоари и задължително със зимни гуми.

Най-дебела е снежната покривка в София – 20 см, в Разград – 11 см, а в повечето райони от страната – около 4-5 см.

Очакванията са до края на деня валежите навсякъде да спрат. С намалението на облачността през нощта, утре сутрин ще бъде много студено.