Част от стена на бивше военно поделение в Хасково се срути и уби човек. Около 20 метра от стената на бившето поделение рухват върху тротоар, по който в този момент върви случаен минувач. Мъжът, чиято самоличност и до момента остава неизвестна, загива на място.

Инцидентът става след 18:30 ч. на ул. „Ком”. В момента на рухването на стената в града се изви кратка буря.

Силните пориви на вятъра и проливния дъжд, вероятно са спомогнали стената да се срути, но не са били основна причина, защото оградата е била леко наклонена и е било въпрос на време да се срути. Както е станало преди години, когато същата ограда е взела и друга жертва. 

Мъжът се движел по тротоара покрай  бившето военно поделение, когато част от оградата  се срутила, разказва Илия Манолов, пред чиито очи става инцидентът.

„Чух силен звук, вдигна се една огромна пушилка и в първия момент си помислих, че е някакъв автомобилен инцидент, но вече като дойдох по-близо, видях за какво става въпрос”, разказа Илия Манолов.

Друг мъж, който живее в блок наблизо, също става свидетел на трагедията:

„Видях го от терасата си. Две минути преди  да стане инцидента, мина жена ми оттук. Това е втората жертва. Втора жертва на едно и също място”, заяви Никола Колев.

Преди повече от 15 години част от същата ограда пада върху две момичета. Едното загива. Тогава военните укрепват съоръжението, но то остава опасно.

През годините са подавани много сигнали, каза Иван Расоков, началник на полицейското управление в Хасково.

За да обезопасят тротоара, от общината опъват ленти, от които обаче днес няма и следа.

От пресцентъра на община Хасково заявиха, че няколко пъти са сигнализирали с писма Министерството  на отбраната за опасната ограда. Мерки не са взети.

От Окръжна прокуратура - Хасково съобщиха, че разследването се поема от Военна окръжна прокуратура - Пловдив. 

От 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия, съобщиха от Министерството на отбраната в прессъобщение до медиите.

В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуването на сградния фонд с цел последващо почистване и обезопасяване на района.