Пациентка в „Пирогов” се оплака пред bTV, че медицинска сестра ѝ ударила шамари след операция. Сестрата отрича и твърди, че е била нападната по време на работа.

Миналия вторник Вяра Чорлева e в „Пирогов” за спешна операция. След излизане от упойката усетила силна болка. До нея била анестезиологичната сестра. 

„Започнах да викам: „Боли ме, не издържам”. И тя ми вика: „Млъквай ма, тук е болница, ще те боли естествено”. Аз ѝ казах: Ще си правя каквото си искам, да не съм в манастира”. Мина ми от горната страна на главата, започна да ми удря шамари и да ми крещи коя била тя, че била на сестра на не знам си кой си. Започнах да рева, да се треса”, разказа Вяра. 

Версията на сестрата Лилия Андонова е, че тя е била набитата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тя реагира бурно, каза, че си е платила 1000 лева за избор на екип и сме длъжни да правим каквото тя пожелае – ще вика, ще крещи, ще ни бие. Удари ми един шамар с всичка сила и ме нарече с нецензурни думи”, обясни Андонова. 

Вяра е подала жалба в „Пирогов”, а сестрата – в полицията. Засега Лилия е временно отстранена от болницата. „Казаха, че нямам място тук, защото съм нанесла петно на института, при положение че аз съм обидена. Помолиха ме сама да подам молба, за да напусна”, обясни тя. 

„Това е недопустимо с човек, който е на операционната маса в крайна сметка. Опитах се да направя нещо. Сигурно ако бях отвързана, може би щях да реагирам и да я ударя, признавам си го”, посочи пък Вяра Чорлева.  

От ръководството на „Пирогов” запазиха мълчание, докато изясняват случая.