59-годишен пациент на многопрофилната болница в Пазарджик е в критично състояние след мистериозен инцидент. Мъжът е в кома, след като паднал от втория етаж на неврологичното отделение.

Величко Благоев се възстановявал в болницата, след като получил инсулт. На 1 януари близките му отиват на свиждане и виждат, че мъжът се подобрява и дори успяват да поговорят с него. На следващия ден обаче от болничното заведение изненадващо звънят по телефона и обясняват, че мъжът е получил тежка черепно-мозъчна травма вследствие на падане през нощта. Състоянието му е критично.

В момента на инцидента дежурният лекар и медицинска сестра са обслужвали общо 13 пациенти в тежко състояние.

„Защо е оставен без наблюдение, като вчера беше в нормално състояние? (…) Как се  е стигнало до тук, че той сега си отива, при положение, че беше започнал да се оправя”, възмущава се синът на пострадалия пациент. Той вече е подал жалба в прокуратурата с настояване инцидентът да бъде внимателно разследван.

От болницата обясняват, че това се случва за първи път и става въпрос за нещастен случай, за който медицинският персонал няма вина. Една от теориите на лекарите е, че пациентът е бил повлиян от медикаментите.

Няколко минути преди инцидента сестрата е била при пациента. Само няколко минути по-късно обаче тя вижда, че прозорецът е отворен и пациентът го няма, обяснява директорът на болницата д-р Васил Вълчев.

След инцидента от заведението са започнали процедура по поставянето на решетки на втория етаж на неврологичното отделение.