Ситуацията с пожара в Старосел е овладяна към 19 ч.. Шест къщи са напълно унищожени. Шест екипа на пожарната се бориха часове наред, за да овладеят стихията, тръгнала от изгорели треви, прехвърлила се после върху борова гора. Вятърът обаче изиграва лоша шега и влиза в селото. Има евакуирани хора от последните къщи. В изгорелите постройки, за щастие, не е имало никой. Хората живеят извън Старосел.

Евакуираните имат къде да отидат, обяви кметът на община Хисаря Пенка Ганева. Осигурена е постройка, дом за възрастни хора, но към момента те са при роднини.

Хеликоптер „Кугър” се включи в борбата с огъня. Доброволци от селото обаче недоволстват от реакцията на пожарната.

„Най-малко 6 къщи, обитаеми, има унищожени. Виждате силния вятър. Пожарът влезе от две страни и се върна в селото откъм боровата гора, със силна мощ навлезе и времето да предислоцираме автомобилите отнякъде другаде, ни трябваше много време, така че е засегнал 4 къщи. Сега е спрян”, каза Димитър Бришимов, от противопожарната служба в Пловдив.

„Шест пожарни без вода, какво да ти обяснявам повече. Казваш на пожарникаря, те пускат водата и нямат вода, идват празни и с голи ръце, с кофи от вкъщи и така”, заяви доброволецът Иван Китин.

Той допълни, че пожарът е започнал в 10 ч., когато е горяло на 2 км извън селото, а пожарната е дошла едва в 16 ч.

Огнената стихия настъпи към село Кръстевич. Там по информация на пожарната ситуацията е овладяна. Пожарът е локализиран, има унищожена една селскостопанска постройка.

Вятърът играе лоша шега. В момента огънят отново се насочва към Старосел. Извикани са на помощ още противопожарни екипи. На място са и военните с водоноски, които също гасят.