Депутати коментираха в кулоарите на парламента протеста срещу зеления сертификат, организиран от партия "Възраждане". Протестът бе организиран, след като депутатите приеха в сградата на Народното събрание да се влиза с валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен тест за коронавирус.

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) заяви пред медиите в парламента, че всеки български гражданин има право да протестира независимо по каква тема. Той припомни, че партията е против зеления сертификат. ИТН обаче няма да се включи в протеста на "Възраждане", заяви Балабанов.

Стоян Михалев от "Демократична България" (ДБ) подкрепя зеления сертификат и ваксинацията. Той сподели пред журналисти, че заради пандемията е загубил близки хора. Много важно е да се пазим и да не позволяваме вирусът да отнема хората от нас, коментира депутатът.

Михалев каза, че зеленият сертификат не е медицинско средство, но по думите му, е инструмент за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Искрен Митев от "Продължаваме Промяната" е на мнение, че неговата парламентарна група подкрепя правото на хората да изразяват публично недоволството си. Той обаче посочи, че в условия на появата на нов вариант на коронавируса - "Омикрон" - това не е най-разумното. Приоритет е здравето на хората, категоричен бе той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!