Скоро отваря врати един от първите центрове за защитена заетост у нас. Той е създаден като част от националния план на Държавната агенция за хората с увреждания, за трайна заетост на хора в неравностойно положение.

Снимка: bTV

С този център Милена, която е майка на дете с увреждания, сбъдва своя мечта. Да създава трудови навици на младежи с трайни увреждания.

„За тях това е сбъдната мечта. На 35 години има хора, които в момента взимат първа заплата в живота си, чувстват се полезни и потребни, което е важно за всеки един човек, без значение дали има проблеми или не“, каза Милена Боева.

Снимка: bTV

Когато за първи път прекрачват прага на бившата военна школа в Божурище, мястото е пустеещо и обрасло с трева. Днес 15 души го превръщат в градина, в която отглеждат различна продукция.

Снимка: bTV

Имат и друга голяма цел- мястото, на което се намира градината е безвъмездно отпуснато от общината за 10 години. Мечтата на всички е сградата в двора да се превърне в център, където всички социални грижи да се събират под един покрив. За целта обаче са нужни средства, с които центърът не разполага.

Официалното откриване ще бъде на 9-ти септември.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!