Изявлението на все още неподалия оставка Бойко Борисов е пореден опит за печелене на време и проява на страх, смятат организаторите на протестите от т.нар. „Отровно трио“ - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. 

Според тях проваленият и загубил доверие парламент с мнозинство, диктувано от олигархичната му власт, се готви сам да предложи проект на нова Конституция. 

„Това ще даде възможност мафията да създаде свой Основен закон, изработен от неговото Народно събрание и да му бъде спечелено време до януари, за да остане на поста си“, отбелязва „Отровното трио“ в свое изявление. 

Те смятат, че в т.нар. предложения не се чува никаква готовност за вадене на Прокуратурата от съдебната система, нито за машинно и електронно дистанционно гласуване. Според тях на практика нито едно от исканията на протеста не е уважено. 

„Блъскането с ръка по масата и обругаването на протестиращите, показват безсилният изблик на нерви у човек, който е загубил народа си и когото народът иска да загуби. Няма да повярваме и на тази лъжа!“, заявява „Отровното трио“ и продължава да настоява за оставка и нови избори.