„Във връзка с изявлението на г-н Карадайъ, председател на Движението за права и свободи, сме длъжни да заявим, че огромна част от писмата, съобщенията и становищата на протестиращите в страната, Европа, САЩ, Канада и Австралия, не припознават ДПС като опозиционна партия“. Това обявиха в съобщение до медиите от „Отровното трио“, което организира протестите с искане оставката на правителството и главния прокурор, по брифинг на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС обяви, че атаката на протестиращите срещу ДПС, която е в опозиция, издава липса на ясна визия и идеи в организаторите. Освен това той заяви, че организаторите „довчера са били клакьори и клиентела на ГЕРБ“.

„Изненадани сме, че само ръководството на ДПС, въпреки масираното присъствие на медии, не е разбрало, че протестът пред централата на ДПС бе обявен като „посещение на политическия дом на депутата Делян Пеевски“. За нас е странно, че едно погрешка полетяло яйце към трибагреника, за което беше поднесено извинение, води до изводите, че протестът „няма идеи, липсва визия и перспектива“. Надявам се, че ДПС „като национално отговорна партия“, ще предпочете политическите, демократичните и граждански интереси пред корпоративните, олигархични и задкулисни желания на определени нейни членове“, контрираха от „Отровното трио“.

Те питат защо ДПС не се е присъединила към протестите, след като Карадайъ твърди, че от 4 г. искат оставката на кабинета.