Със заповед от 1 май министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места. Условието е да не се използват градски транспорт, лифтове и да няма посещения на хижи и туристически обекти.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

От 3 май отворят Витоша за разходки, съобщи малко по-рано в профила си във „Фейсбук“, кметът на София Йорданка Фандъкова.

„От 3 май – неделя, отваряме за разходка природен парк „Витоша“. Днес на заседание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния оперативен щаб коментирахме организацията за отваряне на природните паркове и създаването на организация за излети в планините, за което министъра на здравеопазването издава заповед“, написа кметът.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.