Слънчево, горещо и без валежи - такова време ни очаква днес. Отново в цялата страна е в сила оранжев предупредителен код за опасно високи температури. 

Очакваме максимални стойности между 34 и 39 градуса.

Снимка: btvnovinite.bg

На морето температурата на въздуха ще е около 30 градуса, тази на морската вода - около 27-28 градуса. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток.

В планините ще е слънчево, с малка вероятност за валежи. Температурата на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, а на 2000 метра - около 19 градуса.

Снимка: btvnovinite.bg

В Западна и Централна Европа днес на много места ще има валежи с гръмотевици. По-значителни количества очакваме в Германия и Швейцария. Краткотрайни превалявания ще има и по Средиземноморието.

Все така хладно ще е на северозапад - едва 20 градуса в Лондон и Париж днес, все така горещо в Италия и на Балканите, където днес на много места е  обявено предупреждение от най-висока степен.

У нас утре времето ще остане без промяна- слънчево и горещо с температури от 34 до 39 градуса. В събота обаче ще започнат валежи с гръмотевични бури в западните райони от страната.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще превали и в неделя, тогава вече ще бъде и по-хладно. На запад очакваме едва 22-23 градуса, на изток ще е по-топло - до 34 градуса. В началото на следващата седмица ще е слънчево и температурите ще се повишават.