Протести имаше в няколко областни града в страната. В Благоевград протестиращите замериха централата на ГЕРБ с яйца. В Бургас протестиращите блокираха подземната улица в центъра на града и използваха акустиката.

"Силистра пее и танцува въпреки Борисов и Гешев" - този надслов  хора пред областната управа.

Протести събраха хора и във Велико Търново, Русе, а в Ямбол блокираха за кратко движението на централно кръстовище.

В Стара Загора недоволните отпразнуваха с торта рождения ден на депутата Делян Пеевски. Един от съорганизаторите обяви гражданско неподчинение под наслов "Държавата върви назад" - автоинструкторът Митко Трайков протестира като управлява автомобила си на заден ход.

Два протеста се провеждат днес във Варна със сходни искания. Пред Окръжния съд десетки граждани и юристи искат оставката на главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието  Данаил Кирилов. Искат реформа в съдебната система и промяна на конституцията, което да доведе до върховенство на закона. Според хората у нас се погазват основни правни принципи.

Същевременно, хора се събраха и пред община Варна на традиционния антиправителствен протест, който се провежда всяка вечер в града от 10 юли. Те блокираха кръстовището пред общината. Към момента всичко е спокойно.

Протестиращите в Пловдив тази вечер са по-малко. Сред тях има хора, които са излизали на протестите преди повече от 20 години. Искат рестарт на системата и ново правителство. В сряда се готви голям протест.