Продължават незаконните партита в ресторанти в страната. Собственик на заведение в пазарджишкото село Костандово беше задържан заради празненство, в което участвали 36 души. Срещу него е образувано досъдебно производство, а на участниците са съставени актове.

Заради тайни партита десетки хора са глобени снощи и в София. Две събирания - в бар и в хотел в центъра на столицата приключиха с глоби заради нарушения на мерките.

Хотелът се намира в центъра на София, а единствената светлина в сградата е в ресторанта.

Управителят, наел ресторанта заяви, че работят само за гостите на хотела. Екипите на икономическа полиция, НАП и агенцията по храните не открили нередности. Според него частното парти снощи не било в нарушение на мерките, тъй като било в отделна зала и  само с 12 участници, които останали малко след 22 часа. От РЗИ контрираха.

„Няма значение колко души, дали са частно парти. След 22 ч. заведението и всички зали към заведението не могат да работят“, казва д-р Ина Балабанова, директор на "Обществено здраве и контрол".

По закон глобите са от 300 до 1000 лева за участници в тайни партита и от 500 до 2000 лева за собствениците на заведения.