Областният щаб отмени грипната ваканция за учениците в Бургас. От утре те се връщат в класните стаи.

Заболяемостта е под прага за епидемия – 419 души.

Кметовете по места имат правомощия да преценят дали дните 12-13 март ще бъдат учебни на територията на техните общини. Такива намерения са заявени само от община Поморие.

В останалите 12 общини училищата са готови да посрещнат учениците утре – 12 март. Взети са всички мерки по дезинфекция, организация и контрол.

С отмяната на грипната епидемия не отпадат въведените мерки за ограничаване разпространението на коронавирус. Остава забраната за масови мероприятия, спортни събития и други, които са предпоставка за събиране на много хора на едно място.

От Щаба призовават за спазване на дисциплина, висока лична хигиена, ограничаване на пътуванията и контактите.

От утре се възстановява учебният процес и в Добричка област. Всички училища отварят врати, но при спазване на строги мерки за дезинфекция.

Общините Сливен и Котел и област Ямбол удължават грипната ваканция до понеделник. В Община Нова Загора децата тръгват на училище утре.

Заради епидемия от грип Б днес столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че се удължава ваканцията в София – до 15 март. В предходните дни ваканцията удължиха Пловдив и Стара Загора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!