Делото за жестокото двойно убийство в Бургас от лятото на 2021 година се отложи заради болен адвокат на обвиняемия Станимир Рагевски. Строителният предприемач е обвинен за убийствата на 46-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед.

Бахлова и Мехмед са убити с пистолет "Макаров", който бил със заличен фабричен номер. След това телата им са били разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени и укрити на различни места в града. Спор за имущество е причината за убийството на брокерката, а на младия мъж – неизплатени средства за извършена работа.

Снимка: Лора Стаматис

„Ще пледираме впоследствие на процеса за максимална присъда - доживотен затвор без право на замяна“, каза адвокатът на близките Димитър Вълчев.

Бизнесменът запази мълчание на влизане в съдебната зала.

Обвиняемият за двойното убийство Станимир Рагевски
Снимка: bTV

Обвиняемият за двойното убийство Станимир Рагевски
Снимка: bTV

„Той е личност с изключителна висока степен на обществена опасност и би следвало да бъде предотвратена възможността за бъдеще да има възможност за каквито и да е било престъпни прояви“, каза наблюдаващият прокурор по делото Деислава Трифонова.

Обвиняемият за двойното убийство Станимир Рагевски
Снимка: Лора Стаматис

Съучастникът на Рагевски - готвачът Деян Дичев, беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор, които в момента излежава. Пистолетът, с който са извършени двете убийства, беше открит в заведение, стопанисвано от него в центъра на Бургас.