На стилна церемония на 23 ноември, водещата на „Тази събота и неделя“ Бесте Сабри спечели наградата „Жена на годината“ 2023 в категория „Медии“ на списание GRAZIA. Тя получи приза в конкуренцията на водещи имена от други медии и след продължително онлайн гласуване.

Водещата на уикенд блока, която продължава да бъде и сред активните репортери в нюзрума на bTV, посрещна отличието с усмивка, вълнение и отговорност.

„Жена на годината“ за мен не е просто награда, не е обикновен приз. Това за мен са криле да продължавам да правя това, в което вярвам, това, което обичам, а именно да разказвам истории. Те доста често са за успели жени и техния път към върха, за техните трудности в живота. Всички ние знаем през какви неравенства и дискриминация понякога преминават жените. Затова съм горда, че притежавам тази награда и благодаря на всички хора, които гласуваха за мен и ме видяха достойна да я държа в момента в ръцете си“, каза Бесте Сабри.

Снимка: Снимки: сп. GRAZIA

„Жена на годината“ е традиционен конкурс на списание GRAZIA, който отличава всяка година дами, които през последните 12 месеца са впечатлили обществото с работата, отношението си към света, живота и случващото се около тях. Това са жените, които разбиват железни бариери, тухлени стени и стъклени прозорци, за да проправят пътя към по-светло бъдеще. Жените, които имат силата и решителността да променят към по-добро, да увличат с каузите си, да вдъхновяват. 18-ото издание на конкурса тази година отличи дами в общо девет категории - Актриси, Дизайнери, Общество, Музика, Модели, Бизнес, Медии, Изкуство и #FollowMyself.

Бесте Сабри е от град Шумен, където завършва Езиковата гимназия ‘‘Никола Вапцаров‘‘. Учи журналистика и магистратура „Международни отношения“ в Шотландия. Присъединява се към екипа на bTV Новините през декември 2020 г. За задълбочено разработване на темата за COVID пандемията във всичките ѝ социални аспекти, Бесте Сабри получава високата оценка на колегите си и признанието „Репортер на годината 2021“. В началото на февруари 2023 г. Бесте е част от специалния екип на bTV, който замина за Турция часове след опустошителното земетресение. За работата си при отразяването на човешката трагедия със съпричастност тя бе удостоена с отличието „Достойните българи“ на 24 часа, наградата „Мис телевизионен чар“ на Дарик радио, отличието в категория "Гореща точка" на конкурса за чиста журналистика Web Report, специалната награда на конкурса за тв журналистика „Свети Влас“. От 27 май 2023 г. Бесте Сабри се присъединява към екипа водещи на bTV Новините и представя допълнителни емисии новини в рамките на уикенд блока. От 9 септември 2023 г. тя е водеща на предаването „Тази събота и неделя“.