Пампорово открива ски сезона ден по-рано заради обилния снеговалеж. На Снежанка снегът е над метър, а най-големите ентусиасти се събраха още рано сутринта в курорта в очакване на пускането на лифта в 8:45 ч.

Лифт картата днес ще струва само 10 лева, а в събота цената ще е като миналогодишната – 62 лева. Такава ще остане до 28 декември.

Снимка: Райна Зайкова

Вижте кои писти са отворени днес ТУК.

„Не помня през последните 12-13 години да сме имали толкова много сняг по това време. Декември винаги сме се мъчили да скалъпим две-три писти, за да стартираме. За щастие тази година е много по-различно и от утре вероятно цялата ски зона ще работи“, каза Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Той се надява на силен ски сезон тази година.

Министърът на туризма Христо Проданов също е в Пампорово. Той заяви, че в курорта са създадени условия противоепидемичните мерки да се спазват.

„Като цяло аз съм оптимист за предстоящия сезон. Два са основните критерия да бъде успешен – първият е да има много сняг, а вторият - да има много туристи“, каза той.

От 29 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж и 45 лева за деца.

За зимния сезон новата полудневна карта ще увеличи времето за каране по пистите на Пампорово с 45 минути, стартирайки от 11:45 часа до 16:30 часа.