Намериха рекордно количество дрога при обиск на апартамент в столичния „Студентски град“. Кокаинът е с общо тегло 320 кг и е бил разпределен в стотици пакети. Източници на bTV заявиха, че откритият наркотик е четири вида с различна чистота. Най-вероятно, струва десетки милиони левове.

„Част от кокаина е със 75% чистота. Досега такъв случай не е имало. 1 кг се търгува за около 35 хил. евро“, уточни директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Снимка: btvnovinite.bg

На различните пакети има различни знаци, които най-вероятно обозначават негова чистота.

Работи се по версията, че това е депо за съхранение на дрога, предназначена за износ, защото количеството е твърде голямо за пазара.  

Така разследващите се шегуват, че „Студентски град“ в столицата вече е Кокаинов град. 

Късно снощи екипи на СДВР са открили дрогата в апартамент. По непотвърдена информация жилището е на мъж, който е задържан преди дни в столичния квартал с близо 40 кг кокаин в колата си. 

Мъжът е на 31 години, с чисто съдебно досие. Чистачка в кооперацията заяви, че познава собственика на жилището, но не и задържания наемател.

Снимка: btvnovinite.bg

„Внесено е и искане в Софийския градски съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Без значение, че не е осъждан, деянието е с изключително висока обществена опасност, което налага искането на тази мярка“, уточни прокурор Антоанета Панчева.

Арестуваният е отказал да дава обяснения пред разследващите. Очаква се мярката му за неотклонение да се гледа днес в СГС.