Полицията разследва смъртта  на 16-годишен младеж от Кнежа. Той е бил в неизвестност няколко дни. Тази вечер тялото е открито  между Кнежа и Бяла Слатина. По случая са задържани двама души. Засега полицията отказва коментар за обстоятелствата около смъртта на младежа.

За последно 16-годишният Веселин е видян да се качва в червен автомобил на 28 срещу 29 ноември.

„Бяхме пет-шест човека в компания и викам: „Веси, хайде, татко, да се прибираме“, той вика: „Добре“. Аз говоря с един друг човек и се обръщам в близките една-две минути.  И той го няма и едно друго момче вика: „Той се е качил в едно червено ауди“, разказва Петър Веселинов, баща на момчето.

Оттогава следите му се губят. Близките започват собствено разследване. Преглеждат записи от охранителни камери в Кнежа и установяват, че младежът се е качил в автомобил, който след това поема към Бяла Слатина. Близките  твърдят, че нямат обяснение защо го е направил, допускат и че може да е бил отвлечен.

„Можало е, ако е дължал пари, да ни уведомят, две-три хиляди лева, щяхме да ги дадем“, казва Петър Веселинов.

„Отиваме в Бяла Слатина, откриваме го тоя човек, ние самите откриваме колата, хората, не знам с какво са го пребили, с нож ли, с какво ли, но бухалката беше точно до него  и са го хвърлили в едно оране“, разказва Веселин Красимиров.

Според близките на жертвата  извършителите се занимават с разпространение на наркотици.

Очаква се този петък полицията и прокуратурата в Плевен да дадат повече подробности по случая. Цялата информация за смъртта на Веселин засег идва от негови близки.