Намерени са телата на двете жени под срутената сграда на част от завода „Арсенал“. Жертвите на инцидента са трима. Предстои назначаването на множество, както и да се установи какво е било производството към конкретния цех в завода. Това обявиха от прокуратурата.

За пореден път при инцидент в Арсенал работниците и служителите не коментират пред медиите. Опитите ни да се свържем със синдикалната организация на КНСБ в предприятието към момента са неуспешни, но официалната си страница от синдиката разпространиха призив към всички работодателите да спазват безопасните условия на труд. От Подкрепа в Арсенал отказаха коментар. Експерти от инспекцията по труда също извършват проверка и ще излязат с писмена информация по-късно днес. От съображения за сигурност на територията на предприятието не се допускат външни лица.

Двете версии, по които се работи са човешка грешка или техническа неизправност.

„Причината няма как да кажем на този етап, работи се по няколко версии една от тях е човешка грешка, друга възможна е технически причини. На този етап са разпитани само няколко свидетели. Те твърдят, че нещата са стройно подредени, спазва се нормативната уредба, но дали това е така, тепърва ще проверяваме“, коментира Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Разследването е възложено на Националната следствена служба, делото е взето на специален надзор.

Огледът в района на разрушения цех и издирването на веществени доказателства продължава и днес.

Тримата загинали при инцидента в завод "Арсенал" са работници със стаж в предприятието между 8 и 15 години. Назначени са съдебномедицински и химически експертизи, както и взривотехнически на проби от смесите, които са използвани в производството в цех 150