Откриха мъртъв мъжа, убил вчера вечерта съпругата си пред семейното им жилище в Ботевград.

Това потвърдиха за bTV от полицията. Основната версия е, че се е самоубил.

В жилището са намерени две ловни пушки, вероятно се е прострелял с една от тях. той се е заключил в апартамента и се е наложило служителите на реда да разбиват вратата.

Жертвата е 37-годишната Камелия Аярова, а извършителят – съпругът й Любомир Аяров, на 42 години.

„Констатирани са 3 прободни рани, първата е в гръдния кош, вторият удар е в областта на шията…третият удар е смъртоносен. Пронизал е изцяло белия дроб и лявата камера на сърцето. Жертвата е починала около 2 минути след този удар", каза окръжният прокурор на София Наталия Николова на пресконференция.

Основната версия, по която работи полицията, е престъпление от ревност.

Семейството има две деца – на син на 9 г. и  дъщеря на 14 г., момичето е видяло майка си паднала на тротоара. Децата са настанени при роднини.

До момента на престъплението в полицията не е имало жалби за проблеми или агресия в дома им. Има информация, че жената се е готвила да поиска развод.

Първи е видял намушканата жена Веселин Костов, който е повикал помощ на тел. 112. Отдалечил е и дъщерята на Камелия, което е станала свидетел на свадата. Костов е съсед на семейство Аярови. За жертвата казва, че е била усмихната и позитивна жена.

Общински камери в района са заснели престъплението, а записите са предадени на полицията, съобщи Деян Николов, шеф на дирекция „Обществен ред и сигурност” в община Ботевград. По думите му на записите се вижда как Любомир Аяров пристига с кола, спорят с Камелия и тогава зад колата я намушква (не се вижда на камерите), качва се в колата и потегля, като я оставя да лежи на плочките.