На 5 май отбелязваме Международния ден на акушерката. За връзката между майката и жената, която й помага да стане такава, разказва Поли Гергушева.

„Здравейте, как сте? - Много сме добре! - И сте прекрасни просто“.

Това е първата среща на Ангелина Манолова с акушерката й Теодора след появата на малкия Боян преди дни. Тя ражда естествено, бебе 3 килограма и 660 грама.

„В такъв момент си ужасно уплашен, ужасно стресиран и когато съпругът ти не може да присъства, много ти се иска някаква подкрепа. Раждането мина неочаквано лесно и бързо основно благодарение на хората, които бяха около мен“, сподели Ангелина Манолова.

Теодора Петрова е акушерка от 11 години. Само миналата година е помогнала да се родят 100  бебета, а днес, само час преди да дойде нашият екип, помага да се роди бебето Виктор.

„Раждането на новия живот, благодарността на майката, като погледна бебето в очите (...) за мен е дар от Бога тази професия“, каза акушерката Теодора Петрова.

Дори и да нямат празник, акушерките празнуват всеки ден раждането на новия живот.

„Акушерството е нещо, което просто се случва. Хората са избрани, за да бъдат акушерки и наистина трябва да имаш много любов, за да го работиш“, допълни акушерката Надежда Стаменова.

Макар за Ангелина това да е второ дете, а за Виктория трето, те признават, че без помощта на Теодора не биха се справили.

„Стига само да следваш това, което тя казва, всичко ще бъде наред, както стана при мен“, обясни Виктория Колева.

„Да, те заслужават много уважение, защото оказват подкрепа в много страшен момент“, каза Ангелина.