От проекта на Кирил Петков и Асен Василев обявиха условията си за подписване на споразумение за устойчиво парламентарно мнозинство и правителство след изборите.

Разговорите с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.

Снимка: bTV

5 са критериите за присъединяване към предизборното споразумение,  които трябва да покрият желаещите да се коалират с „Продължаваме промяната“ обясниха бившите служебни министри в Стара Загора.

"Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Освен тези условия, споразумението с политическите сили минава и през Прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт:

"Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков.

Снимка: bTV

Според лицата на "Продължаваме Промяната" засега най-близо до тези критерии от дясно са ДБ, а от левия политически спектър ИБГНИ.

„След провеждане на разговори ще бъде подписано такова споразумение за принципите на следващото управление на промяната, излъчено от мнозинството на почтените в следващия парламент“, каза Мая Манолова, ИБГНИ.

Снимка: bTV

От „Демократична България“, които искаха явяване в коалиция с общи листи, засега се въздържат от коментар дали ще приемат поканата за разговори с новия проект на служебните министри. Вчера на събитие в Пловдив Кирил Петков си пожела да им върви по вода, след като неволно го поляха от близката кооперация.