Част от членовете на инициативата "Правосъдие за всеки" се извиниха за издигането на Лозан Панов за кандидат за държавен глава и посочиха, че пътищата на кандидата и инициативния комитет са се разделили още в самото начало на кампанията.

"Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от инициативата "Правосъдие за всеки" кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви моля да ми простите", посочва в своя позиция адв. Петромир Кънчев.

Кандидатът за вицепрезидент до Панов, Мария Касимова - Моасе припомни във Фейсбук, че не инициативен комитет, а лично висшият магистрат я е поканил и благодари на всеки, който ги е подкрепил.

По-късно от Управителния съвет на "Правосъдие за всеки" публикуваха специална декларация. В нея се казва, че не са участвали по никакъв начин в кандидат-президентската кампания на Лозан Панов не защото не са искали, а по волята на самия кандидат, който е решил сам да е шеф на Щаба си, стратег и автор на всички послания.

След като снощи стана ясно, че заради ниската избирателна активност ще има балотаж на изборите за президент, не закъсняха и първите реакции на Румен Радев и Анастас Герджиков.

Кандидатите за втори мандат на "Дондуков" 2 Румен Радев и Илияна Йотова очакват в неделя да получат подкрепа от всички политически сили, застанали зад тях през кампанията. 

"Изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, с беззаконието и авторитаризма. Опитите с мимикрия, манипулациите с цел да се объркат и разколебаят хората, за да не гласуват, явно не сполучиха. Поздравяваме и всички партии, които влизат в новия парламент. Към тях стои императивната задача да съставят правителство. Това правителство трябва да бъде реформаторско, антикорупционно, социално", заяви Радев.

За балотажа Анастас Герджиков и Невяна Митева се надяват на силен мажоритарен вот.

"Тук не става дума за промяна нито на стратегия, нито на тактика. Ние правим това, което трябва да прави всеки кандидат за президент. Ние се опитваме ясно да обявим нашата визия и това послание да достигне до максимален брой хора. Аз съм убеден, че ще успеем да обърнем резултата - това е мажоритарен избор, на него ще се гласува за личности. Не е партиен избор. Досега това, че изборите бяха "2 в 1" ни подвеждаше да мислим, че има някаква връзка между двете", каза Герджиков.