В "Пирогов" спряха търсенето на санитари със заплата от 3000 лева. Преди три дни от болницата казаха, че търсят 50 души, а са наети само трима.  

На 3 декември Атанас Анастасов - рехабилитатор по образование, пише до "Пирогов" с надеждата, че ще бъде нает на работа. Към писмото си прилага и CV, но получава лаконичен отговор: "Вече не набираме санитари".

„И това ме подразни, тъй като в медиите се представя друга информация“, споделя Атанас.

На 1 декември от спешната болница твърдяха, че свободните места за санитари са над 40.

„Които отговарят на изискванията – само трима кандидати са дошли. Иначе обажданията и посещения на място над 200 човека“, обясни д-р Дияна Димитрова.

Днес казаха за bTV, че търсят персонал от март, но напливът е започнал чак след съобщението за високата заплата.

„Поради големия недостиг преди два месеца Българският лекарски съюз организира акция по набиране на персонал. Дойдоха много студенти по медицина, които бяха назначени на свободните места.“

Поради тази причина търсенето на санитари е прекратено, добавиха от болницата.

„Просто аз като рехабилитатор - нашето заплащане е малко над минималната заплата. Наскоро бях в София, в Елина Пелин, в арматурен двор за строителството и какво ли друго не, тъй като търсим доход, който да е достоен“, казва още Атанас.

Справка в сайтовете за работа показва, че позиции за санитари не липсват, но не всички са за работа на първа линия и съответната надбавка от 1000 лв.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!