От "Има такъв народ" засега не коментират пред медиите изборните резултати, нито евентуални намерения за коалиране. Самият Слави Трифонов снощи обяви във „Фейсбук“, че е със симптоми на коронавирус и се е самоизолирал.

"Обикновено след изборите всички партии се обявяват за победители. Днес победителите сте вие! Вие си поискахте властта и промяната е неизбежна", написа Трифонов.

Преди изборите заявките на партията бяха свързани с евентуални коалиции с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". По думите на Трифонов това би било по-малкото зло.

„Ние ще си изпълним обещаното. Ние коалиция с ГЕРБ, ДПС, БСП и ако влязат на Шкембе войвода хората - с тях коалиции няма да правим. Няма да го направим, защото ние, за разлика от тях, не лъжем“, каза в предаването си късно снощи зам.-председателя на партията Тошко Йорданов.

„Не се получи на ГЕРБ тайният замисъл, защото математиката е ясна. Депутатите на ГЕРБ плюс тези на ВМРО, ако влязат изобщо, и да кажем негласната подкрепа на ДПС – тези три формацийки не стигат до 121 човека. Спокойно може да кажем, че ГЕРБ няма да управляват в тази си схема“, коментира още Йорданов.

От партията казаха, че са надяват да са достойни за това, което предстои и осъзнават голямата отговорност пред тях.  

Предстои да видим през следващите дни как ще се развие въпросът за евентуални коалиции.