От ГЕРБ поискаха депутатът от "Продължаваме промяната" Ицо Хазарта да бъде санкциониран заради неприличен жест в пленарна зала.

Десислава Атанасова го е заснела, докато си прави селфи с телефона, показвайки неприличния жест с ръка.

„Откакто парламентаризмът се завърна, освен че Народното събрание осъмна с решетки, народни представители се бият в зала, току що станахме свидетели на още една отвратително грозна демонстрация. Ваш колега, г-н председател, от Вашата парламентарна група, показа изключително неприличен жест към народните представители“, заяви от парламентарната трибуна Атанасова.

Oбръщайки се към Мирослав Иванов, който е на председателското място, тя каза, че ще му предостави снимков материал "след минути".

"Този народен представител току що напусна пленарната зала. Аз моля, г-н председател, да наложите порицание на народния представител Христо Петров. Това е груба и просташка демонстрация. Моля да уведомите г-н Петров, че не сме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее, а сме в Народното събрание и това е недопустимо“, продължи Атанасова.

Това се случи, докато от местата си в зала депутатите от ГЕРБ вдигнаха листове А4 с изписана на тях "Оставка".

Призивът е за оставката на вицепремиера Калина Константинова, която пристигна в парламента, за да бъде изслушана за преместването на украинските бежанци от хотели по морето в държавни почивни бази във вътрешността на страната.

В крайна сметка на Ицо Хазарта бе наложено наказание "забележка". 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!