Чудотворната икона на свети Ефрем Нови посрещнаха в град Камено. Свещеникът в местната църква е бивш футболист, заменил футбола с расото.

Иконата с мощите на Свети Ефрем Нови идва от Гърция и е в църквата в Камено само за ден. Наричат го "светецa светкавица", защото бързо изпълнявал молитвите на вярващите.

Така светкавично се променил и животът на футболиста и вратар Пламен Димитров, който днес е отец Серафим. Младата спортна надежда влиза в мъжкия футбол и получава поредица от травми.

"Две години да не излезеш от болниците и си казах нещо трябва да направя с живота си“, казва Отец Серафим.


Връща се на зеления терен, след като за пръв път влиза в църква.

"Аз напълно оздравях и отново си повярвах, че мога да бъда този футболист, който исках да бъда“, споделя Серафим.

Седмица по-късно има важен мач - известен футболен мениджър пристига да наблюдава играта на вратаря Пламен.

"Около 30-тата минута дойде моментът, който стана повратен в моя живот, една топка изритана от противниковия отбор, нападателят тръгна да я догонва и вместо със зверски шут да ритне топката, той ритна главата ми“, спомня си бившият футболист.

Лекарите са изумени, че след травмите на гръбначния стълб още се движи. А за футболиста това е знак. Той завършва теология и става отец Серафим.

Свещеник Серафим се моли за хората да познаят Бога, както той го позна, да му имат пълно доверие, да го заобичат и Бог да влезе в техния живот.