От днес, 15 март, се връща месечната карта за една линия в София във вида, в който беше преди 1 януари 2023 г. Месечната карта за една линия на наземния градски транспорт (автобус, тролейбус, трамвай), както и за метрото се продават на същите цени.

С това желанието на гражданите, които протестираха против промяната, с която картата за една градска линия беше премахната, е официално удовлетворено.

На 23 февруари Столичният общински съвет (СОС) гласува и одобри връщането на месечната карта за градски транспорт за една линия. Преди това Комисията по транспорт към СОС одобри връщането на картата за една градска линия за наземен транспорт и метро.

На заседанието общинските съветници приеха редица предложения за облекчаване на столичани при пътуването им в градския транспорт, даване на нови възможности за придвижване и улеснения за собствениците на електромобили, припомня БГНЕС.

Статистиката показва, че около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия. От 1 март перфораторите за билети и хартиеният билет останаха в историята.