Блокада в центъра на София заради ремонтите. От тази сутрин движението през кръстовището между бул. „Васил Левски“ и бул. „Цар Освободител“ при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде затворено. Строителите ще преасфалтират цялостно пътния участък и ще сложат нова маркировка.

„Вече кръстовището е затворено 12-ти час. За тези 12 часа строителите са премахнали изцяло старата настилка. На места излезе по-слаба основа на самото кръстовище, така че там се фрезова допълнително. Очакваме до два часа да започне асфалтиране“, каза Крусев и поясни, че това ще се случи на три пласта. „За утре ще остане износващият финален пласт асфалт, плюс маркировката“, каза заместник-кметът на Столична община Евгени Крусев.

От Столична община поеха ангажимент реконструкцията да бъде завършена за 48 часа, като за целта ще се работи денонощно и обещаха да не се създават неудобства на близко разположените жилищни сгради.

Следващият етап от ремонта в района ще бъде реконструкцията на бул. „Васил Левски“ в посока паметника на Васил Левски. При него движението няма да бъде спирано, като се очаква да продължи около месец. Не се очаква промяна в графика на градския транспорт.