От БСП определиха акцията на прокуратурата в МВР като показна. А от „Изправи се! Мутри вън!“ обявиха, че случващото се е опит да се сплаши служебното правителство.

„Акцията е меко казано странна по мащабите си – и то в Министерството на вътрешните работи. Не е нужно да си специалист, за да се стигне до заключението, че ако има подозрение за конкретен виновен, разговорите и проверките могат да станат и по не толкова показен начин. Така че това изглежда като посегателство върху българската държавност и институции”, коментира Румен Гечев от БСП.

По думите на Гечев прокуратурата не работи толкова бързо по всички казуси: „Няма такава страна, в която премиерът ще го хванат с милиони евро и със злато в чекмеджето и прокуратурата ще мълчи. Защо прокуратурата не изпрати веднага обиск и баретите в домовете на г-н Борисов? Защо нямаше претърсване? Защо прокуратурата мълчи вече година?“

Опитът да се сплаши Бойко Рашков е опит да сплашат всички министри, които искат да покажат истината за управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във „Фейсбук“ от протеста днес пред Съдебната палата.

„Няма да оставим прокуратурата да се опитва да страхува служебното правителство. Това е в интерес на Борисов и на ГЕРБ, за да останат нещата същите“, коментира още Манолова.

От ГЕРБ заявиха, че mрокуратурата е независима власт, а партията е подложена на компроматни атаки.

ДПС и „Имат такъв народ“ на Слави Трифонов не коментираха.