Над 600 нарушения само за първите часове от акцията на Пътна полиция по земя и въздух. Масовите проверки с хеликоптер, мобилни камери и патрули продължават. Над 500 души са превишили скоростта –  това е равносметката от първите 20 часа на полицейската акция.

При проверките на десетки шофьори са връчени фишове, а някои са останали и без книжки, тъй като не са си платили предишните глоби. От въздуха хеликоптер следи за шофиране в аварийната лента и за частни кортежи.

През първите 6 месеца на годината над 260 000 шофьори са глобени за превишена скорост, сочат данните на Пътната полиция.

Най-масовите нарушения обаче са в София, при това – от последната седмица.

Рекордът на седмицата засега се държи от шофьор, сниман да кара със 134 километра в час при ограничение 50.

В челната тройка е и нарушител, заснет в два поредни дни да кара с над 120 километра в час в града.

Книжката му ще бъде отнета за минимум 6 месеца, а глобата ще е над 2000 лв. за двете нарушения. Ще бъде и спрян от движение за 2 месеца, съобщи Николай Крушарски.

Димитър Димитров не е сред рекордьорите – заснет е във Велико Търново. Превишил е скоростта с 20 км в час.

Глобата му е 100 лева и тъй като ще я плати в срок, ще ползва и отстъпка.

”На места ограниченията са лимитирано малки. Оттук до Бургас поне на 5-6 места има ограничение 70, 90, ремонт. Точно след това са патрулите, които санкционират водачите. И целта е – глоба”, коментира той.

Категоричен е обаче, че камери по пътищата трябва да има:

„Независимо дали е глоба, предпочитам да платя, обаче да съм жив”.

От КАТ пък предупреждават, че новите камери на тринога и утре ще са на пътя. Устройствата засичат нарушенията от половин километър.